Méretválasztás

Méretválasztás növésben lévő lábhoz:

 

A legfontosabb a korcsolyacipő vásárlásnál, hogy kényelmes legyen a gyermek számára. Nem az a fontos, hogy milyen márka van ráírva. Mi persze örülünk, hogy ha a gyermeke CCM korcsolyában fogja elkezdeni a karrierjétsmiley, de ha más márka kényelmes neki, akkor azt kell választani.
Korcsolya választásnál a gyermekek 10-12 éves korától a láb formájára is oda kell figyelni. Különböző lábformákra a CCM 3 féle korcsolyacsaládot fejlesztett ki és mindegyik különböző tulajdonsággal bír.

 

Egy növésben lévő lábhoz a korcsolya méretét úgy kell kiválasztani, hogy annyi helyet kell hagyni, hogy tudjon még bele nőni, de ne is legyen túl nagy.
A  legegyszerűbben, úgy lehet megtudni, hogy milyen méret kell, ha kivesszük a talpbetétet a korcsolyából, állva rálép a gyermek a talpbetétre, a sarka a betét végén legyen pontosan és ha 1 ujjnyi(kb. 16-18 mm) marad a nagylábúj és a betét eleje közt, akkor optimális a korcsolya mérete.

Ha nincs kéznél talpbetét, akkor szorosan tegyük a láb sarkát falhoz és egy ceruza segítségével jelölje be a nagylábujj végét.Mérje meg a két pont közötti részt és adjon hozzá kb 16-18mm -t és a táblázatunk segítségével lásd itt, megkapja az optimális korcsolya méretet, ami a gyermekének jó lesz.

Ha ennél kisebb méretett választunk, akkor a gyermek hamar kinőheti, viszont, ha ennél nagyobbat, akkor laza lehet a lába a cipőben, nem tudja úgy fogni a bokáját és felemelkedhet a lába a cipőben ezáltal nem fog tudni megfelelően mozogni a jégen, illetve kidörzsölheti a lábát.

 

Reméljük tudtunk egy picit segíteni nektek.
A BEEHOKI csapata